Team

Taal voor Taal

Het was druk op de kraammarkt. Door al het geroezemoes heen kon ik mijn collega's met een gebaar vragen of zij koffie of thee wilden.

Petra

Tineke

Tineke Miedema

Docent Baby- en kindergebaren regio Winschoten | Logopedist

In de logopediepraktijk Oldambt werkt Tineke als logopedist en past de gebaren toe tijdens de behandelingen. Vanuit haar vak specialisme weet zij op welke manier gebaren ondersteunend en stimulerend kunnen werken voor kinderen met een logopedische hulpvraag. Niet alleen kinderen, ook ouders ondervinden het gemak en ervaren de voordelen van de gebaren voor hun kinderen en voor zichzelf.

Ronde afbeeldingen

Tamara Staring

Docent Baby- en kindergebaren regio Groningen | Marketing en communicatie Taal voor Taal

Tamara heeft zowel als gastouder als ook met haar eigen dochter (3 jr) de voordelen van gebaren ervaren. En nog steeds verdiept zij zich in Nederlandse Gebarentaal. Inmiddels heeft zij NGT 1 en NGT 2 afgerond. Zij legt een mooie brug naar de dovencultuur. Maandelijks organiseert zij de WapperclubEen middag bedoeld voor dove, slechthorende en horende kinderen van 1 t/m 4 jaar én hun ouder(s)/ verzorger(s). Spelenderwijs gebaren leren en gebaren gebruiken.

TvT Gretha 125x125

Gretha de Jonge - Meijer

Docent Baby- en kindergebaren regio Veendam | Leerkracht basisonderwijs

Gretha start vanaf 1 juni met het geven van workshops en cursussen. Zij zal zich snel aan je voorstellen!

Taal voor Taal Esmee

Esmee

Stagiaire marketing en communicatie

Mijn naam is Esmee, en ik loop hier vanaf 14 februari een half jaar stage. De opleiding die ik doe is marketing en communicatie. Ik zit in het eerste jaar van deze opleiding op het Drenthe college. Het leuke van marketing vind ik dat je creatief kan zijn. Dingen bedenken en ontwerpen. Het leuke vind ik dan ook om marketing online te doen. Sociale media bij houden, wanneer wordt iets geplaatst en wat wordt geplaatst. Mijn opdrachten die ik krijg bij Taal voor Taal vind ik erg leuk en leerzaam. Ik hou hun sociale media bij, maar ook het uitvinden van wat je plaatst op welke dag en door wie. Ik hoop hier veel te leren van marketing.

Petra

Petra Nell

Docent Baby- en kindergebaren regio Assen | Founder Taal voor Taal

Als docent kwam Petra er al snel achter dat het inzetten van visuele activiteiten om de taalontwikkeling te stimuleren niet iets nieuws is. Zo wordt in het basisonderwijs (gr 3) de methode ‘Zo leer je kinderen lezen en spellen‘ gebruikt en de ‘AIM methode‘ in het voortgezet onderwijs. Voor Petra een reden om de allerkleinsten al vertrouwd te maken met een vaardigheid die een positieve bijdrage kan leveren aan hun verdere ontwikkeling. In 2014 richtte zij Babygebaren Groningen op, inmiddels Taal voor Taal, om Baby- en kindergebaren nog meer onder de aandacht te brengen bij jonge ouders. Ook zijzelf ervaart dagelijks de voordelen van deze vorm van communiceren met haar zoontjes Hugo (5) en Boris (3).

(Petra staat ingeschreven in het CRKBO Register Docenten. Als geregistreerd zelfstandig werkend docent voor beroepsonderwijs komt zij in aanmerking voor Btw-vrijstelling voor bepaalde diensten)

Ronde afbeeldingen

Jij?

Docent Baby- en kindergebaren regio ?

Bij Taal voor Taal zijn wij op zoek naar partners. Partners die Taal voor Taal graag als zelfstandig ondernemer willen lanceren in een eigen regio. Partners die geloven in de visuele taal van jonge kinderen, en daar onder andere Baby- en kindergebaren voor inzetten. Partners die graag hun kennis over willen dragen, creatief zijn en met het team van Taal voor Taal wil samenwerken.

Nieuwsgierig?

 

lees dan verder

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

 Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Gratis introductie

Voor professionals maar ouders kunnen ook gerust meedoen 🙂

Wil jij met je kinderopvang een kleine kennismaking met Baby- en kindgebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kan je gelijk toepassen op je groep.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindgebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor de kinderen in je groep als jij en de kinderen kunnen vertellen met gebaren!

Blijf op de hoogte

Vind jij de ontwikkeling van je kind ook zo boeiend? Wij blijven speuren naar informatie en leuke weetjes.

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan in.

Heb jij een item omtrent de ontwikkeling van jonge kinderen wat je graag onder de aandacht wilt brengen? Stuur dan ook een mail naar info@taalvoortaal.com

Blij met deze samenwerkingen. Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.