Cursus

Baby- en kindergebaren

Hij brabbelt er op los tijdens de autorit. Wanneer hij met zijn handen het gebaar voor 'paard' maakt, weet ik wat daar buiten zijn aandacht heeft.

Petra, moeder van Boris (14 mnd)

g9834

Cursus Baby- en kindergebaren

In de de cursus baby- en kindergebaren hebben we het over de communicatie tussen ouder/verzorger en kind. Jonge kinderen communiceren met lichaamstaal of door te huilen en te brabbelen. Het is de kunst van de ouder om deze taal te begrijpen zonder daar vanuit eigen ideeën invulling aan te geven. In de cursus kijken we naar hoe kinderen zich motorisch ontwikkelen en hoe de spraak- en taalontwikkeling verloopt. Als snel zal je merken wat de meerwaarde is om met gebaren te communiceren. Daarom leren wij je ruim 50 gebaren (afkomstig uit de Nederlandse Gebarentaal) die je je eigen kind kan aanleren. Hiermee geef je je kind alvast een taal in handen, nog voordat de gesproken taal volledig is ontwikkeld. Handig voor jou om je kind te begrijpen, handig voor je kind omdat hij met jou (en zijn omgeving) kan delen wat hij beleeft.

Wat weet je na de cursus?

 • Je weet hoe kinderen ontwikkelen
 • Je weet hoe kinderen leren
 • Je kent 50 gebaren (uit de Nederlandse Gebarentaal) en weet hoe je deze kunt aanleren en toepassen
 • Je weet waarom kinderen zo jong al zo goed kunnen gebaren, en welke voordelen dat heeft voor je KIND, voor JOU én voor de OMGEVING

Je kan je bij ons aanmelden voor een groepscursus of een privé cursus. In principe is de cursus bedoeld voor de ouders/verzorgers maar wanneer om welke reden dan ook er geen oppas voor de kleine is, dan kan hij/zij ook mee.

pijl34

Groepscursus

Volg samen met andere ouders de cursus. In de groepscursus kunnen we kennis en ervaringen met elkaar delen om zo het maximale te leren over de ontwikkeling van je kind.

Hoe ziet de cursus er uit?

 • Totaal 2 bijeenkomsten van 2 uur en 1,5 uur
 • Een onderdeel van de cursus wordt via e-learning aangeboden
 • Kosten zijn € 75,00 per ouder (Je partner mag voor € 10,00 mee)
 • Inbegrepen is een cursusboek met theorie en de aangeboden 50 gebaren

>>>  Vriendinnenprijs  >>> Neem jij een vriendin of OMA mee naar de cursus, dan betalen jullie ieder maar € 65,00!

Aanmelden

pijl34

Privé Cursus

Liever een cursus bij je thuis, met je gezin? Dat kan ook. De cursus wordt in 2 bijeenkomsten aangeboden voor 2 volwassenen en jullie kind(eren).  Wanneer grootouders of andere familieleden of de bijvoorbeeld de gastouder ook deel willen nemen dan kan dat tegen een meerprijs in overleg met de docent.

Deze privé cursus kost: € 160,00 per twee volwassenen. Hierbij zitten de reiskosten, tot een maximum van een half uur rijden, voor de docent inbegrepen.

Aanmelden

pijl34

Cursusagenda

Groningen

 • Workshop Dierentuin 11 mei 2019
 • Workshop Kennismaking 11 mei 2019
 • Cursus Baby- en kindergebaren 8 juni 2019 29 juni 2019

Veendam

Assen

 • Cursus Baby- en kindergebaren 18 mei 2019 1 juni 2019

 

Aanmelden

Meld je aan voor een cursus Baby- en kindergebaren

of vraag een privécursus aan bij jou docent in de buurt!

Wat cursisten vertellen

Petra geeft naast de gebaren ook duidelijke informatie over communicatie en ontwikkeling. Mooi om in zo'n korte tijd je kindje nog beter te leren begrijpen.

Janna

moeder van een dochter (7 mnd)

Wij hebben een hele fijne basiscursus gevolgd bij Petra. Met duidelijke achtergrondinformatie en genoeg gebaren om een start mee te maken. We zijn helemaal enthousiast geraakt om babygebaren te gaan gebruiken!

Sanne

Gastouder

Zeer waardevolle cursus wat een mooie basis vormt voor het gebaren met je baby. De cursus geeft zowel theoretische achtergrond, maar ook vooral nuttige tools om (spelenderwijs) zelf de gebaren te leren en te kunnen onthouden. Erg leuk!

Kiki

moeder van een zoontje (7 mnd)

 Thijs kijkt naar de dingen die ik benoem met ondersteunend gebaar. Wat zijn de gebaren leuk! En wat een lichaamstaal überhaupt, super mooi om die ontwikkeling te zien!

Rosanne

moeder van Thijs (9 mnd)

Ik heb een privé cursus gevolgd bij Tamara. Ik raad elke ouder aan, de Baby- en kindergebaren te leren. Het is leuk en makkelijk om te doen. De gebaren zijn voor de hand liggend en makkelijk in te passen in de communicatie.

Afina

moeder van Bart (9 mnd)

Gratis introductie

Voor professionals maar ouders kunnen ook gerust meedoen 🙂

Wil jij met je kinderopvang een kleine kennismaking met Baby- en kindgebaren?

Ontvang in één week, iedere dag een filmpje van 1 minuut. In dit filmpje krijg je een gebaar en dit gebaar kan je gelijk toepassen op je groep.

Ervaar in 5 dagen hoe leuk en makkelijk het is om te communiceren met baby- en kindgebaren!

Ontdek wat de meerwaarde is voor jou en voor de kinderen in je groep als jij en de kinderen kunnen vertellen met gebaren!

Blijf op de hoogte

Vind jij de ontwikkeling van je kind ook zo boeiend? Wij blijven speuren naar informatie en leuke weetjes.

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan in.

Heb jij een item omtrent de ontwikkeling van jonge kinderen wat je graag onder de aandacht wilt brengen? Stuur dan ook een mail naar info@taalvoortaal.com

Blij met deze samenwerkingen. Zij maken het mogelijk dat wij kunnen doen wat wij graag doen.